Unele femei fac asta bărbaților

24.04.2020

      Câți dintre noi, bărbații, nu am fost în situația în care atunci când am intrat într-o relație sau chiar suntem într-una de mai mult timp, ajungem să ne confruntăm cu următoarea situație: dacă înainte aveam o pasiune care implica dezvoltarea masculinității, dintr-o dată, femeia cu care suntem ajunge să ne interzică să mai facem acest lucru care nouă ne face mare placere, invocând tot felul de pretexte: ba că e periculos, ba copilăresc sau chiar manipulându-ne, făcându-ne să credem că nu-i acordăm ei suficient timp, dragoste ori atenție...

Pasiuni, specifice mai mult bărbatilor, pot fi multe, însă cele la care mă gândesc și la care un bărbat nu ar trebui să renunțe doar pentru că femeia îi cere acest lucru sunt următoarele: exerciții fizice de orice natură: fie că e mersul la sală, arte marțiale sau orice alt sport, fie că e pescuit sau fotbal, întâlniri regulate cu băieții ce presupun discuții la bere, participarea la diferite traininguri de orice natură, chiar și de dezvoltare personală.

Așadar, părerea mea referitoare la faptul că femeile care intră în viața noastră ajung să ne interzică cele de mai sus este datorită a două lucruri.

Înainte de a le prezenta, aș dori să fac mențiunea că deși îl scriu din perspectiva mea de bărbat, sunt sigur că ideilor de mai jos le putem atribui o inversare de gen, astfel încât și bărbatiilor să li se aplice exact aceleași lucruri atunci când interzic pasiunile unei femei, deși în cazul acesta se mai pot adăuga alte câteva în plus. Poate o să scriu un articol și din perspectiva femeii.

1.Femeia vrea să te împiedice să cunoști alte femei.

Orice femeie care se teme și nu are destulă încredere în ea, va trăi cu o oarecare frică că te va pierde, mai ales dacă ești o fire care dorește mai mult de la viață și nu se mulțumește cu puțin atunci când vine vorba de propria persoană.

Ce gândește o femeie: păi dacă e genul care are grijă de trupul lui și face sport, cu siguranțășansele săîntâlnească sau să intre în vorbă cu alte femei cresc, și astfel cresc și șansele caacele femeivor fi atrase de el și trebuie cumva să opresc asta!

Chiar și exceptând sportul și luând latura dezvoltării personale, aici femeile văd din nou o posibilă șansă de a te pierde. Din nou femeia gândește: păi dacă merge la astfel de cursuri, acolo sunt tot felul de femei, unele dintre ele mai deschise la minte, din moment ce au ales să iasă din starea de confort și săîncerce lucruri noi și interesante, și din nou cresc șansele ca bărbatul ,,meu" să le găsească mult mai atractive sau mai interesante. Am dreptate dragi femei? Ca și o paranteză, ideea e că oricum nu îmi pasă dacă mi se dă sau nu dreptate, asta nu mă încălzește cu nimic, atâta timp cât un anumit comportament nu se schimbă. :)

Un bărbat va prețui mult mai mult o femeie care îi va admira abilitățile și îl va susține să se dezvolte. Dar și el ar trebui să facă la fel cu femeia de lânga el!

Într-o relație e musai să existe o polaritate masculin-feminin!

Dragă femeie: susține-ți omul de lângă tine, iar în schimb, acesta îți va dărui dragoste, afecțiune, loialitate, respectul și înțelepciunea sa. Te va face să te simți feminină și să te lași pradă în siguranță, viselor și trăirilor tale! Admiră în el simțul aventurii, al explorării vieții și a propriei persoane!

Așa cum am mai spus, relațiile au evoluat de-a lungul timpului și acum datorită evoluției noastre ca specie umană, putem să facem mult mai multe lucruri atât ca bărbat cât și ca femeie.

Trebuie să recunoaștem că la o adică, cu toții avem niște nevoi, și vrând nevrând, intrăm într-o relație și cu scopul de a ne fi satisfăcute aceste nevoi. Există suflete pereche și există și suflete pereche compatibile.

Dragă bărbate: dacă tu nu ai încredere în tine că faci bine ceea ce faci, cum poate avea femeia de lângă tine? Poate cu ea nu o sa mai fi peste o lună sau peste un an. Și ce o să faci apoi?

2.Femeia te testează.

Oh da, multe femei ajung să facă asta involuntar, pur și simplu doar pentru a vedea dacă ești suficient de matur și de bărbat pentru a face ceea ce trebuie să faci, indiferent de stările ei capricioase sau copilărești.

Femeia va admira mereu la tine, ca bărbat, dacă ești în stare să faci față provocărilor lumii acesteia, și astfel totodată să-i faci față ei. Știu, femeile care intră în această categorie și merg prea departe, au un ego foarte mare și în timp ajung să piardă foarte mult. Oricât l-ai testa să vezi dacă e demn de tine dragă femeie, un bărbat inteligent nu va răspunde testelor tale și își va vedea propriile interese indiferent de gândurile tale! Aș putea adauga aici și situația în care un bărbat ajunge să curteze luni întregi o femeie iar aceasta se bucură de acest aspect și prelungește așa-zisa curtare doar ca să vadă dacă bărbatul o dorește suficient de mult (bine, de multe ori prin acest gest femeia ori se crede la înălțime ori îi este frică că poate pretendentul nu simte nimic serios dacă ea se ,,lasă" prea ușor - în ambele cazuri nu e nici pasiune, nici iubire). Oare asta e romantism? Oare lucrurile acestea duc vreodata la iubire? În niciun caz! Plus, stimabile, aici e o treabă tare dubioasă: crezi că dacă tu te chinui și te dai peste cap să cucerești sau să flirtezi cu o femeie, aceasta te va aprecia mai mult? Nicidecum! O femeie își poate dori ceva la nivel rațional și altceva la nivel emoțional, iar dacă tu ca bărbat cazi pradă capriciilor ei, ești pierdut! Totodată, nu cădea pradă cuvintelor: genul meu de bărbat e... (și apropo, știm cu toții cât de indecisă poate fi o femeie :) )! Rolul tău nu e să o convingi de nimic, în mintea ta trebuie să zici doar atât: nu m-ai cunoscut pe mine! Și orice ar fi, nu o lua personal, dacă nu ,,iasă" nimic, bucură-te de moment și mergi mai departe!

Nu o întreba, fă-o să-și dorească!

Fiecare avem umbre și părți mai puțin plăcute altora, iar frumusețea și armonia unei relații depind de care aspect ne îngrijim și hrănim mai mult atunci când vine vorba despre celălalt. Spre exemplu, dacă admiri, apreciezi și cultivi părțile pozitive la o femeie, ea va răspunde cu aceeași monedă. Dacă în schimb încerci să o impresionezi cu bani sau lucruri materiale, aceasta îți va răspunde asemănător, dar sub o altă valută: va fi mereu nemulțumită și va căuta alți bărbați care-i pot da mai multe lucruri materiale. Dar chiar dacă sunt alții mai frumoși, mai bogați, ea vrea să admire caracterul tău! Ea își poate dori pe moment ceva, însă nu tot ceea ce dorești înseamnă că e și bun pentru tine. Are nevoie de un bărbat, nu de un papă lapte!

Dacă tu renunți poate fix la ceea ce a făcut-o să se îndragostească de tine, la disciplina pe care o ai, la pasiunile și caracterul tău doar pentru capriciile ei de moment, ce încredere poate avea în tine? Și de ce-i dai ei puterea? Ce să facă cu ea? Să ucidă masculinitatea?

Deși deviez puțin de la subiect, esta clar că o anumită satisfacție materială este oricând binevenită atâta timp cât îi face fericiți pe ambii parteneri și reușesc să trăiască clipe și amintiri frumoase. După o anumită vârstă, ce crezi că o să-ți amintești: ce haine, gadget-uri ai avut de-a lungul vieții ori ce excursii, sentimente, emoții ai trăit alături de persoana iubită?

Stimabile :), poate femeia va spune: acum sunt alte priorități, avem un copil, o casă... Nu, tu cu felul tău de a fi reprezinți o prioritate! Un bărbat poate satisface nevoile de tată și soț fără probleme, pentru că de asta este barbat! Domniță dragă: nu-l bate la cap, ci susține-i cauza și el te va răsplăti înzecit! Stimabile, spune-i: da draga mea, acum avem copii, provocări, dar tu mă ai pe mine, totul o să fie bine!

Din punctul meu de vedere, așa cum am menționat mai sus, aceste două teste le putem atribui persoanelor neîncrezătoare și care trăiesc mereu cu frica de a-și pierde partenerul. O persoană nesigură caută mereu certitudini. Se spune că frica este doar lipsa curajului și orice acțiune umană este fie dictată de frică fie de dragoste. Eu cred că o persoană matură, echilibrată, cu încredere în ea, și care se iubește pe sine, cu siguranță va admira, aprecia și susține orice dezvoltare a persoanei iubite, de orice natură ar fi ea. Asta e parte din iubire. Egoismul, îngrădirea și manipularea personalității celuilalt nu au ce să caute într-o relație, pentru că o erodează și îi macină pe fiecare dintre parteneri.

O relație bazată pe încredere și susținere reciprocă ajută la dezvoltarea a tot ce e mai bun în noi înșine, în partener și în viața pe care alegem să o trăim și să o explorăm împreună.

Viața poate să fie o aventură frumoasă alături de persoana potrivită. Mereu am trăit cu ideea că fericirea se împărtășește. Dacă vezi că partenerul are o pasiune care îl face fericit, de ce să-i îngrădești asta, de ce nu alegi în schimb să te bucuri alături de el de bucuria sa?