România mea

17.06.2018

Mereu mi-am pus întrebarea: oare cum ar arăta o societate perfectă? Și oricum aș da-o, realizez că e foarte greu, dacă nu imposibil, să construiești una. Noi, ca ființe umane suntem atât de diferiți, încât e dificil să te gândești la un sistem care să mulțumească și să ajute pe fiecare. Însă, totodată, sunt de părere că putem și e musai să ne gândim la o societate în care niște valori și principii universale pot să fie aplicate pentru a ne face o viață mai ușoară, mai frumoasă, mai provocatoare și mai diversificată.

Ne putem întreba ce ne lipsește sau de ce trebuie să ne lipsim, pentru a prospera ca și națiune? Avem resurse, oameni inteligenți, istoria care ne demonstrează că se poate, așa că ma întreb cât oare mai durează până să ne trezim?

Atunci când reușești să schimbi mediul și oamenii se schimbă iar eu cred cu tărie că avem nevoie de un sistem care antrenează toate categoriile de oameni și nu lasă pe nimeni de izbeliște. Avem nevoie de oameni pozitivi cu gândire pozitivă pentru o Românie optimistă și fericită! Unii oameni au nevoie de ajutor în sensul de a-i educa, deoarece conștientizăm că pedeapsa nu-i învață pe oameni ce să facă, ci ce să nu facă. Am fost multă vreme împotriva a ceva, haideți să fim pentru ceva.

Înțelepciunea și inteligența nu trebuie să îngenuncheze niciodată!

M-am gândit la niște idei pentru ca mândria de a fi roman să își recâștige înțelesul și aprecierea cuvenită și idei care să faciliteze o viață fericită de român, cel puțin dintr-o perspectivă a sistemului.

Astfel, toți românii vor începe să muncească și să se bucure, trăind într-o țară a cărui sistem îi va proteja și îi va ajuta să trăiască o viață în pace, liniște și împlinire profesională și sufletească.

#Educație. Există cel puțin 2 ore pe săptămână în care elevii învață despre inteligența emoțională.

Profesorii sunt examinați psihologic o dată pe an.

Elevii sunt încurajați să-și aleagă o meserie pe baza abilităților și dorințelor proprii. Alegerea nu se mai face după criterii economice. Indiferent de profesia pe care o are cineva, toată lumea e bucuroasă că prin propria persoană și activitate, participă la dezvoltarea și bunul mers al țării.

Pe lângă orele de educație fizică și sport, elevii au cel puțin o oră pe săptămâna în care practică jocuri.

Facultățile se axează tot mai mult pe lucruri practice, nu ca acum când termini o facultate dar nu știi să faci nimic.

Se promovează școlile de meserii unde tot mai mulți elevi aleg să meargă din proprie inițiativă, nu fiindcă au picat la testele de admitere la alte licee. Astfel se naște o generație de profesioniști în toate domeniile de activitate.

Fiecare județ al tării are câte un centru de dezvoltare și inovare.

Se introduce o oră pe săptămână în care elevii sunt educați despre alimentația corectă.

Elevii învață regulile de circulație. Totodată aceștia sunt educați cu privire la ecologie și la menținerea unui Pământ curat.

Se investește masiv în centre de reciclare și gunoiul menajer reprezintă materie primă. Fiecare 2 străzi vor avea tomberoane subterane pentru reciclarea hârtiei, sticlei, plasticului.

Dascălii și profesorii sunt cărămizile unei societăți reușite. De asta avem nevoie de oameni buni în acest domeniu.

Visez la o societate în care oamenii să se dezvolte și să poată lua decizii fără a mai putea fi ușor manipulați și fără a-și mai vinde țara, viitorul copiilor sau a nepoților pentru 50 lei. O societate în care indivizii înțeleg că dacă aceasta funcționează bine, atunci și fiecăruia care face parte din ea îi este bine.

O societate sănătoasă în care oamenii înțeleg că principiile, valorile, onoarea și respectul trebuie să primeze mereu în fața unor burți mult prea pline.

Spitalele din România sunt dotate cu aparatură de ultimă generație. Nimeni nu mai moare în spitale din cauza bacteriilor. Doctorii sunt profesioniști și devotați.

#Religie. Fiecare om e liber să creadă în orice, însă religia va înceta să mai fie o chestiune generatoare de profituri.

#Guvern. Președintele este ales în continuare de popor. El este un lider adevărat care știe că are nevoie de oameni competenți pentru că un lider nu poate face nimic singur. Nu uită că el este ales să reprezinte poporul și este în slujba acestuia.

Președintele vorbește pe limba tuturor claselor sociale. El este un om înțelept și integru.

Guvernanții nu au privilegii, ci înțeleg că ei sunt de fapt în slujba populației. Sunt respectați, apreciați și oamenii îi admiră, astfel nu mai e nevoie să fie însoțiți de coloane de securitate.

Propun ca numărul partidelor să se diminueze, iar din componența lor să facă parte: înțelepți, persoane tehnice, artiști (persoane cu mintea deschisă și orientată către evoluție și viitor). Astfel fiecare lege va putea fi dezbătută din mai multe puncte de vedere pentru a i se vedea eficacitatea.

Propun un sistem în care partidele aflate la guvernare se schimbă prin rotație, o dată la 3 ani. Populația poate vota dacă este de acord cu suita de legi propuse de guvern, iar dacă 50%+1 din legile propuse de un guvern aflat în ciclul de guvernare, nu sunt validate de către populație, acesta își va pierde dreptul de participare la guvernare, 2 cicluri. În componența guvernului intră oameni competenți, lideri și elite ale societății. Guvernanții se folosesc de inteligența și abilitățile lor pentru a crea legi care să ajute, și să stimuleze toate categoriile de oameni.

România are cei mai bravi, inteligenți și iscusiți soldați. Astfel guvernanții români, deși știu că în țara noastră lumea e învățată să trăiască pașnic, poate alte națiuni nu sunt încă la același nivel de inteligență și până atunci, armata română va fi capabilă oricând să anihileze dar mai ales să descurajeze orice tentativă de atac asupra locuitorilor acestei țări.

Diplomații ambasadori români poartă tratative de înțelegere și prietenie cu toate națiunile de pe glob.

România are 4 forțe armate: terestre, aeriene, maritime și subacvatice.

Există un departament separat al trupelor speciale române pe care propun să le numim Dacii. Ele pot concura la abilități, curaj, disciplină, putere de concentrare, tehnică și eficiență cu trupele Navy SEALs americane.

Forțele de ordine chiar reprezintă siguranță și încredere.

Prin prestanța sa și datorită faptului că reprezintă un simbol al prosperității, curajului, inteligenței, înțelepciunii, atunci când un guvernant român participă la întâlniri internaționale, lumea îl va aprecia și respecta.

#Artă și cultură. Arta e încurajată. Umorul, divertismentul de calitate, cultura cititului la fel.

Obiectivele turistice sunt promovate, toate au drumuri de acces refăcute.

Nu suntem cu toții la fel, trăim în zone și medii diferite, e util și frumos să existe artă, obiceiuri, feluri diferite de a prepara hrana. Toate acestea sunt promovate și susținute.

Oamenii călătoresc, iar mai ales cei din București învață că mai există și altceva, nu numai capitala.

E normal ca fiecare om să fie diferit, și totodată, se înțelege că unii oameni au o inteligență diferită și se acceptă că fiecare meserie aduce un plus societății și omenirii, de asta fiecare individ e mândru de munca pe care o face, și este educat în spiritul implicării.

Indiferența nu mai face parte din ritualul de zi cu zi. Fiecare individ înțelege că e de datoria lui să ia inițiativă atunci când un seamăn de-a lui este în pericol. Sau atunci când vede că altcineva aruncă gunoi pe jos.

Se înființează poliția animalelor.

A fi român reprezintă o onoare.

#Televiziune. La televiziune sunt promovate exemple pozitive pentru societate și normalitatea redevine ceva banal. Știrile negative sunt reduse la minimum. Știrile despre vreme vor fi prezentate dintr-o perspectivă plăcută, astfel oamenii se vor bucura și atunci când plouă sau ninge.

Există emisiuni de educare civică: educație despre valori, principii, diferite teme legate de relații, dragoste, pasiuni.

#Orașe. Sate. Atunci când se construiește ceva, nu se va face la voia întâmplării și haotic.

Prin orașele care sunt traversate de râuri, malurile acestora vor fi amenajate și înfrumusețate într-un mod cât mai pitoresc și mai frumos.

În fiecare an se fac competiții pentru cel mai frumos oraș, municipiu, comună. Astfel primarii sunt stimulați și provocași să muncească pentru funcția lor.

Chiar după ce au ieșit la pensie, pensionarii se pot implica în activități pentru susținerea și dezvoltarea comunității din care fac parte, astfel aceștia simt că rămân în continuare folositori.

Se dezvoltă tot mai multe cluburi de socializare, unde oamenii iasă, se cunosc, socializează.

Devine normal să poți să intri în vorbă cu orice persoană nouă.

Nimeni nu aruncă gunoaie pe jos.

Orice minoritate este binevenită aici, însă se vor respecta legile acestei țări.

#Agricultura. Este încurajată agricultura bio, unde produsele autohtone au prioritate în piețe. Fructele și legumele redevin gustoase ca odinioară.

Prima piață de desfacere a produselor autohtone va fi țara noastră, pentru ca locuitorii săi să se bucure de bunătatea și savoare produselor crescute aici.

Satele vor fi pitorești, atractive pentru turiști, iar țăranii români se simt mândri de munca lor. Oricine muncește va avea un trai decent și nu mai există nimeni care să trăiască la limita de subzistență.

Nimeni care muncește nu trebuie să mai moară de foame.

Se plantează masiv copaci.

Se interzic exporturile de lemn pe o perioadă de 50 de ani.

#Industrie. România are cel puțin o marcă de mașini proprie, făcută 100% cu tehnologie și componente românești. Această marcă va avea mai multe modele în funcție de cererea pieței.

Fabricile vor fi construite în toate părțile țării, și astfel nu vor mai fi zone marginalizate.

La noi în țară se vor construi vapoare.

Marca ,,fabricat în România" va avea respectul cuvenit atât la noi în țară cât și peste hotare.

Sunt lansate navete în spațiul cosmic pentru studierea universului.

Nimeni nu muncește mai mult de 8 ore la servici. Se încurajează viața de familie, socializările de tot felul.

Legat de asistenții sociali, nimeni nu trebuie lăsat să moară de foame, însă fiecare om va munci pentru banii primiți. Se descurajează lenea și se dezvoltă ideea că fiecare om va avea ceva de oferit pentru dezvoltarea țării.

Se încurajează o economie corectă și eficientă orientată către viitor și către valori umane. În România mea, expresia ,,un hamburger se strică după un an și un laptop după 6 luni" nu va avea niciun fundament real. Economia nu va fi una de consum, ci una de dezvoltare și de apreciere a lucrului făcut pentru bunăstarea populației.

#Natura. În centrele de inovare și dezvoltare se descoperă tehnologii de reciclare, iar populația este educată în acest fel.

Se vor dezvolta tehnologii care eficientizează încălzirea locuințelor folosind curentul electric obținut cât mai ecologic. Se înlătură treptat încălzirea utilizând lemnul sau gazul.

#Trafic și infrastructură.Capacele gurilor de canal sunt la același nivel cu cel al asfaltului.

Orice asfalt turnat nou, se face cu materiale de calitate care să asigure un drum lin fără denivelări.

Sunt asfaltate drumuri pitorești care duc în minunatele locuri frumoase din România, multe din cele care acum sunt inaccesibile cu mașina.

Este dezvoltată o rețea vastă de stații de alimentare pentru mașinile electrice (între timp în centrele de dezvoltare și inovare din România, inginerii au găsit soluții pentru o autonomie foarte mare a mașinilor electrice).

Pe lângă autostrăzile prezente, avem următoarele autostrăzi:

 • București - Buzău - Bacău - Piatra Neamț - Suceava - Botoșani - Cernăuți.
 • Cluj Napoca - Bistrița - Vatra Dornei - Suceava
 • Târgu Mureș - Piatra Neamț - Iași - Chișinău
 • Pitești - Sibiu
 • Brașov - Sibiu, Brașov -Târgu Mureș-Bistrița-Baia Mare
 • Brașov - Bacău
 • București - Brașov
 • Arad - Oradea - Satu Mare
 • Timișoara - Reșita - Drobeta Turnu Severin - Craiova - Slatina - Pitești
 • Drobeta Turnu Severin - Târgu Jiu - Râmnicu Vâlcea. Deva - Târgu Jiu
 • Buzău - Brăila - Galați - Tulcea-Constanța
 • București - Giurgiu
 • Brașov - Miercurea Ciuc - Vatra Dornei

Cei care hotărăsc că preferă să fure sau să comită infracțiuni, în închisoare vor trebui să muncească pentru mâncarea și adăpostul primit în închisoare.

Pentru fiecare infracțiune se va primi atât o pedeapsă constând într-o sumă de bani cât și în muncă în folosul comunității. Astfel indiferent de clasa socială din care face parte un răufăcător, acesta va simți efectul acțiunilor sale negative.

Dar, presupunerea mea este că, având un țel și un scop comun, muncind și bucurându-se în același timp de viața lor, toți românii vor vedea beneficiile și mândria de a trăi în România.

Mă repet, însă simt să mai spun încă o dată: multă vreme am fost mereu împotriva a ceva, haideți ca de acum înainte să fim pentru ceva!

Să nu uităm de frații noștri care încă nu-s alipiți țării!

E nevoie de devotamentul fiecăruia pentru a putea trăi fericiți. Neamul românesc înțelege cel mai bine atât vitejia cât și dorul inimii.

Îmi iubesc țara! Și cred într-un simbol al hărniciei, curajului, onoarei, dragostei, omeniei, inteligenței, înțelepciunii și al fericirii, numit ROMÂNIA.