O clipă, o poveste

05.04.2018

Îmi place răcoarea dimineții, când după o noapte fierbinte, deschizi geamul, iar aerul rece de afară pătrunde în cameră, stimulând toate simțurile. Conștiința se trezește la viață și somnul în înțelepciunea lui te-a ajutat să sedimentezi și mai bine gândurile din ziua trecută, astfel că acum îți simți mintea limpede și pură, ca apa unui izvor de munte. Trag adânc aer în piept și mă bucur de o nouă zi, în care îmi pot manifesta și pune în acțiune gândurile și idealurile.

-Bună dimineața scumpo!

-Bună dimineața iubitul meu! Mmm.... Ador mirosul cafelei...

-Și eu ador privirea ta întâlnind-o pe a mea când sorbi din ceașcă. E ca un flirt care se tot repetă, chiar și acum după atâta timp.

-Mi-aș dori ca această clipă să nu se mai termine niciodată... tu, eu, locul acesta, aroma cafelei...

-Draga mea, tocmai asta e magia vieții. Timpul trebuie să curgă, să spună o poveste, pentru ca totul are o poveste iubito! Dragostea în sine este o poveste. Viața, universul și tot ceea ce ne înconjoară nu au sens dacă nu sunt povestite. Universul ne-a dăruit ceva atât de prețios precum timpul ca să ne scriem propriile povești.

Tu ești povestea mea, eu sunt povestea ta. Ne iubim, însă amândoi avem și construim o poveste diferită pentru că trăim clipele diferit, iar în viață ne amintim povestea pe care o trăim. De exemplu, seara nu-ți amintești gustul mâncării de la prânz, însă îți amintești povestea ei: unde și cu cine ai mâncat-o.

Nu-mi place perfecțiunea. Unii cred că trebuie să alerge o viață întreagă ca să o atingă. Nu există așa ceva... există doar clipe magice și amintiri. Până și dragostea, nu e dragoste dacă nu se schimbă. După 3 luni de relație spui cuiva că îl iubești - e un fel de dragoste. După 3 ani îi spui că îl iubești - e tot dragoste însă la un alt nivel. Asta e frumusețea sentimentelor și a vieții: că nimic nu e static. Manifestarea lor adevărată e însăși schimbarea în timp, și înțelepciunea experiențelor trăite, pentru că nu putem simții nimic dacă am îngheța clipa prezentă. Nimic nu are sens fără timp, nici măcar dragostea.

Cu fiecare regret ucidem povestea, cu fiecare vis și acțiune îi dăm aripi.

Tu, draga mea, ești o poveste frumoasă...


Care este povestea ta, cititorule?