Manifest pentru dragoste

29.06.2019

Ce este oare viața dacă nu un proces de dezvoltare și un prilej să ne manifestăm bucuria și frumusețea interioară, iar în aceleași timp să ne simțim vii prin dragostea pe care o dăruim și o primim sub forma unor sentimente, emoții și înțelegeri ale manifestării vibrației energiilor unei înțelepciuni pasionale, cu simțul umorului, copilăroase, curioase și uneori poate chiar capricioase și toate acestea poate în scopul unui singur lucru: sensul dragostei este acela de a ne învăța să trăim și să dezvoltăm în noi și în partener anumite virtuți? Câte acte de bravură, curaj, bunătate, loialitate, afecțiune, încredere, cooperare, grație, onestitate, toleranță, înțelegere, respect, responsabilitate, răbdare, pace, perseverență, optimism și multe altele nu s-au realizat și se vor realiza datorită dragostei?

În finalul acestui articol veți înțelege de ce pentru unii dragostea rămâne ceva imposibil, sper că doar pentru moment.

A căuta dragostea înseamnă în primul rând a fi în stare să o oferi!

Ce sentiment înălțător există atunci când te uiți în ochii persoanei dragi și aceștia reflectă bunătatea sufletului tău...

Dragostea nu înseamnă să stai să contemplezi ce frumoasă e persoana din fața ta! Experientele trăite împreună, o cină romantică, excursii în locuri exotice, o drumeție pe munte, o plimbare cu bicicleta, împărțirea unei prăjituri, ținerea de mână noaptea în pat când dormi, reprezintă mici frânturi dintr-o dragoste împărtășită!

Dragostea nu se referă la sistemul de credințe al altora, ci la puritatea și înțelepciunea propriului suflet. Până nu se înțelege că dragostea nu este completă atât cu trupul cât și cu sufletul, cercul nu este complet și se poate desface foarte ușor. Poate acesta este și simbolul inelului de pe deget...

Ce-i drept, de multe ori m-am întrebat: oare dragostea trebuie să compenseze neajunsurile propriei persoane sau incapacitățile? Citiți vă rog finalul articolului și meditați asupra acelui sens!

Artiștii sunt așa de apreciați pentru că arată și exprimă frumosul, fără a crea dezechilibre în univers.

Sufletul este într-un corp fizic. Limitându-ne fizicul, ne limităm și sufletul să evolueze, însă scopul dragostei este și acela de a ne învăța că disciplina, echilibrul și nutriția ne ajută să conștientizăm menirea noastră de a experimenta și de a evolua.

Cred că doar dragostea poate să ducă la pasiunea adevarată. Uneori încurcăm chimia cu dragostea. O mică scânteie nu înseamnă pasiune, căci cea din urmă se poate naște doar atunci când există încredere, libertate totală, și când nu există prejudecati, limite și incertitudini. Poate cu un strain care îți place vei fi în stare să-ți satisfaci anumite dorințe, însă încrederea nu va fi niciodată totală, vor exista constrângeri care te vor limita să-ți manifești dorințele.

Dragostea se trăiește și se împărtășește!

De ce iubim mai mult pe cei care cred în noi și ne văd bunătatea? Pentru că ei ne ajută să evoluăm. Dacă intrăm într-o relație doar ca să ajutăm pe cineva sau să-i facem pe plac, îi satisfacem nevoia lui de moment și doar atât.Faptul că tu crezi că ai nevoie de ceva, nu înseamnă că-ți este și benefic! Dragostea față de partenerul potrivit, este mai deosebită pentru că reprezintă oglinda dragostei față de noi înșine.

Cu siguranță că dacă trebuie să ne gândim dacă iubim pe cineva, înseamnă că acolo nu este dragoste!

Dragostea echilibrează, deoarece dacă:

  • ești o fire certăreață ea te face să devii o fire mai împăciuitoare.
  • ești o fire mai agitată, ea te ajută să-ți regăsești echilibrul.
  • ești mai egoist/ă din fire, dragostea te ajută să fii mai darnic/ă, să înțelegi și să trăiesti bucuria de a dărui.

Așadar, avem nevoie de ea pentru a fi întregi!

Personal cred că răutatea se naște din frică. Poate că unii oameni nu sunt răi în sinea lor, ci doar au o mică dificultate în a vedea potențialul dragostei, iar unii din cauză că s-au temut de bucuriile, provocările și frumusețea ei, s-au mințit mult timp că aceasta nu există sau că ei nu o merită. Există loc pentru toată lumea sub soare, și fiecare dintre noi merită să fie iubit. Nu sunt și nu mă consider vreun iluminat, însă atunci când am conștientizat că doar dragostea și sentimentele pozitive ne ajută să ne desăvârșim cu adevărat prin cultivarea virtuțiilor, am trăit un moment de un mare AHA. Văd atâția oameni care consideră că fericirea nu este pentru ei, însă aceștia uită că noi fiecare suntem și primim ceea ce credem că merităm!

Am auzit cum unii spun atât de ușor: te iubesc!, fără să însemne prea mult. Iar alții nu pot afirma deloc aceste cuvinte. Consider că și pentru unii și pentru alții, un exercițiu foarte ușor este acela de a începe să-și adreseze lor personal cuvintele magice te iubesc, iar mai apoi unei plante sau unui animal, însă să o facă în așa fel încât să trăiască emoția cuvintelor transmise. Cuvintele noastre emit o vibrație și o energie, iar o intuiție de-a mea, mă face să cred că ele sunt receptate la nivelul fiecărei celule din corp, nu doar prin intermediul sistemului auditiv.

Eu doar vă spun că există dragoste, cum o trăim este alegerea fiecăruia! Rolul meu este acela de a vă prezenta anumite lucruri, nu e musai să credeti în ceea ce zic eu.

Oamenii buni și iubitori nu sunt fricoși, să nu uitați asta niciodată!

Până când unele religii existente nu vor propovădui că dragostea reprezintă o parte din esența vieții, că răzbunarea, judecarea sau excluderea nu sunt ceea ce reprezintă sau dorește așa-zisa divinitate, lucrurile vor evolua mai încet.

Doar cei liberi pot iubi cu adevărat. Cei atașati de regulile schimbătoare ale societății, de statut ori de lucrurile care ne înconjoară, trăiesc într-o iluzie și nu cunosc cauza nefericirii lor. De unele lucruri avem nevoie, și doar atât!

Cum ai putea experimenta dragostea alături de o persoană care doar există și nu știe să trăiască?

Când ne dorim ceva diferit, e musai să facem ceva diferit!

Dragostea are puterea pe care i-o acordăm!

Și acum finalul.

Unii oameni nu învață prin dragoste oricât de multă le-ai oferi, și deși cu toții avem nevoie de ea, sunt persoane care trebuie să învețe altceva mai înainte. Dragostea este și ea o virtute, una mare, înțeleaptă și benefică, însă până nu cultivam alte virtuți, nu avem cum să trăim dragostea. Empatia, curajul, încrederea, devotamentul sunt virtuți pe care dragostea le folosește pentru a se manifesta pe deplin. Nu înțelegeam nici eu multă vreme de ce orice aș face (asta credeam eu atunci) dragostea nu se leagă. Asta din cauza că nu făceam ce trebuie, sau mai clar spus, nu aveam anumite virtuți cultivate.

Așa cum îți pregătești o mâncare ca să te bucuri de ea, tot așa trebuie să te pregătești și să îți pregătești dragostea.

Așadar, secretul constă în a ne focusa pe virtuți, pe cultivarea lor și nu pe propriile defecte, fie ele de orice natură!

Totuși, să nu cădem în extrema de a crede că dragostea e totul și nimic altceva nu mai contează! Sunt momente în viață când dragostea în sine nu este suficientă, uneori pur și simplu e nevoie de altceva!

În dragoste dăruiești fără să măsori cât primești înapoi. O persoană conștientă, poate vedea că există dragoste și înțelege manifestarea acesteia.

Sunt multe persoane care datorită faptului că au trăit poate anumite dezamăgiri, afirmă că dragostea nu este pentru ei. Aceștia sunt atât de legați de deznodământ încât uită să mai trăiască, și în primul rând uită să lupte pentu ei înșiși. Uneori trăim pentru motive care de care mai ciudate, și câteodată ajungem să ne întrebăm, de ce nu ne simțim împliniți? Dragostea nu ține cont de banii din bancă, de rang, rasă sau mai știu eu ce. De asta dragostea adevarată o trăiesc sufletele faine, curajoase și libere de prejudecăți!

Dacă ne dorim ca dragostea să existe, e musai să fim în stare să o percepem și să o manifestăm!