Gânduri. Reflecţii. Întrebări.

02.01.2018

În acest articol vă prezint diferite gânduri, idei, şi întrebări care mi-au venit în minte în anumite momente ale vieţii.

*************************

#Religie.

Religia e doar o cale pe care o parcurgi în viaţă, ca să nu te simţi singur. Ea nu trebuie să fie scopul.

De ce în biserică sfinții sunt pictaţi posomorâţi?

Lumea a avut parte de multi oameni înţelepţi, dar care nu au putut schimba prea mare lucru. Ne-au rămas multe filosofii, dar la ce ne folosesc ele? Înţelepciunea nu se poate exprima prin cuvinte. Înţelepciunea trebuie trăită şi simţită, ea e ceva propriu fiecăruia, revelaţiile nu se pot povesti.

Dumnezeu nu e slugă la cei ce nu fac nimic.

Unii oameni au nevoie de religie deoarece sentimentul de a aparţine şi de a te identifica cu un grup este foarte puternic în firea omenească.

Îl văd pe Dumnezeu ca pe un mare inginer, însă uneori mă întreb dacă egou-ul nostru e bug sau feature? (pentru cei care nu sunt familiarizați cu aceste denumiri, ele provin din domeniul dezvoltării de programe pe calculator, unde bug-ul reprezintă o eroare, un defect de funcţionalitate iar feature reprezintă tot un bug dar care se va transforma într-o funcţionalitate).

Oare cum de nu există umor în biblie? Oare cum de Iisus nu a folosit umor?

#Dragoste.

Unii confundă iubirea cu obişnuinţa, şi starea de confort cu dragostea.

Dragostea e mai mult decât simţuri.

Există mai multe feluri de dragoste, să nu le amestecăm între ele.

Dragostea este o manifestare fizică a unor emoţii, sentimente, trăiri spirituale (aici mă gândesc la tot ce depăşeşte bariera materiei fizice ) dintre două sau mai multe persoane.

Iubirea reprezintă o dragoste necondiţionată între două persoane de sex opus. Poate avea diferite forme şi se manifestă diferit pentru fiecare din noi pentru că noi înşine suntem fiecare diferiţi, iar această iubire reprezintă de fapt propriile emoţii corelate cu emoţiile celuilalt.

Ochii care nu se văd, se uită la alţii.

Încerc să port dragoste pentru toate fiinţele şi lucrurile, dar iubire nu pot purta decât pentru o singură persoană.

#Bărbaţi. Femei. Relaţii.

Când simţi cel puţin o dată sentimentul de dispreţ faţă de partenerul de viaţă, relaţia aceasta nu va dura mult, mai devreme sau mai târziu se va sfârşi.

Mulţi cred că, dacă te cerţi cu partenerul de viaţă, nu îl iubeşti. Nimic mai fals. Nu există oameni care să se iubească şi să nu se certe. Nu trebuie să vă fie frică de certuri, ci să vă fie frică de faptul că nu ştiţi cum să vă împăcaţi! Niciodată să nu vă culcaţi certaţi!

Există două lucruri între care femeile nu pot alege, însă nevoile lor sunt foarte multe.

Mulți bărbați nu se maturizează niciodată.

În societatea de azi, a găsi un bărbat adevărat e mult mai greu decât a găsi o femeie frumoasă.

Femeia este ca şi marea. Adâncă şi plina de mistere.

E o diferenţă între a spune: mi-e dor de momentele cu iubita mea şi mi-e dor de ea.

Chiar dacă aspectul contează, doar caracterul plăcut îi determină pe oameni să ne prefere compania.

O femeia va adora mereu să fie respectată şi admirată în viaţa de zi cu zi, însă atunci când vine vorba de sex, adoră să fie tratată ca o femeie, să fie sexuală, feminină, să se lase liberă de responsabiltăţi, posedată, să-şi dea frâu liber imaginaţiei. Bărbații pot vedea asta ca o contradicţie, pentru că ei o văd prin prisma felului lor de a fi, însă femeia nu vede lucrurile aşa. Dacă în timpul zilei, o femeie, aparent dură și puternică, vrea să fie în control asupra situaţiilor, în dormitor vrea ca bărbatul să preia tot controlul. Pentru orice femeie toate acestea reprezintă ceva normal.

Căsătoria trebuie să fie ceva înăuntrul nostru, să o simţim ca pe ceva natural, nu ca pe o condiţie scrisă. Iubirea ce dă naştere procesului social numit căsătorie trebuie să fie naturală. Oamenii au creat căsătoria, natura a creat iubirea! Iubirea trebuie să fie liberă, naturală, fără prejudecăţi sau constrângeri.

Unii oameni aleg singuri să rămână cu prima persoană care le iese în cale, fără să vadă dacă într-adevăr pot dezvolta o relaţie împreună, şi astfel, ajung în timp să fie nefericiţi şi să-şi piardă încrederea de sine.

Femeia ştie că e mai instabilă şi mai sensibilă emoțional. Dacă ea va plânge uneori, nu vrea ca şi bărbatul de lângă ea să plângă. Vrea să o ia în braţe, să o asculte şi să-i ofere certitudinea că o iubeşte! Nu să-i facă reproşuri sau să găsească pe loc rezolvări la problemele ei emoţionale. Femeia va dori un bărbat masculin, care la nivel conştient să simtă că o înţelege şi o ascultă, însă la nivel inconştient să simtă că nu-l poate domina.

Bărbatul e excitat de corpul femeii, de ceea ce vede, chiar şi de actul penetrării în sine; pe când femeia e mai excitată de imaginaţia sa, de emoţia pe care i-o dă faptul ca îşi dedică corpul bărbatului pe care îl iubeşte.

Bărbaţii sau femeile nu fac sex pentru a răsplăti pe celălalt pentru ceva, ci pur şi simplu fac sex pentru că doresc să fie împreună!

Când vine vorba de sex şi de fantezii, habar nu aveţi de ce e în stare creierul nostru.

Toate lucrurile bune au fost create pentru că există iubire.

Femeia va dori mereu un bărbat hotărât alături de ea.

#Diverse.

Este bine să gândeşti.

Pentru susţinătorii teoriei bing-bang am o întrebare: viruşii reprezintă informaţie. Cum de a apărut informaţia aşa din neant, şi ce-i mai important: de ce a apărut?

Un om care nu ştie să se mulţumească pe sine, va fi mereu nemulţumit. Dacă nu eşti în stare să-ţi găseşti măcar o pasiune, care să te binedispună, să te încarce cu energie, tot ce faci e să duci o viaţă mediocră.

Înţelepciunea vine la pachet cu greutăţi.

Dacă te uiţi doar la alţii cum îşi trăiesc viaţa, ajungi să nu o mai trăieşti pe a ta deloc.

Atitudinea nu ţi-o poate fura nimeni.

Să nu faci niciodată o greşeală, pe care să o regreţi toată viaţa, doar pentru o răzbunare.

E foarte uşor să fii atrăgător, mai greu e să-ţi dezvolţi o personalitate puternică.

Dacă îţi tot pui întrebarea de ce nu îmi iasă, te focusezi pe constrângere. Dacă te relaxezi, mintea e relaxată şi liniştită să caute răspunsuri.

Răutatea nu se învinge tot cu răutate. (Pentru asta trebuie să-i mulţumesc lui Ale).

Există extratereştrii? Noi ne raportăm de cele mai multe ori la condiţia noastră umană, dacă noi avem neaparat nevoie de oxigen, apă, soare pentru supravieţuire, de exemplu, credem că toate fiinţele au nevoie tot de aceleaşi condiţii.

Atâta timp cât mintea ne este ocupată cu: ce serial a mai aparut nou ? sau dacă am plătit facturile, nu vom putea să ne-o folosim în scopuri măreţe.

Ar fi o mare greşeală să vă însuşiţi caracterul unor persoane, căutaţi ceea ce este bun la fiecare.

E ciudat cum pentru unii cuvintele: onoare şi respect nu înseamnă nimic, iar pentru alţii reprezintă însăşi viaţa.

Poţi învăţa câte ceva de la fiecare fiinţă care există pe Pământ.

Atunci când spui om, spui trup, suflet şi minte. Acestea trei formează o unitate şi o armonie deplină care asigură o viaţă pe Pământ, însă oamenii nu mai cunosc această unitate şi devin slabi, fricoşi şi răi.

Un orb poate fi cel mai fericit om din lume, dacă ar putea vedea din nou. El ar şti cel mai bine să preţuiască vederea. Tot aşa ar păţi şi un surd. Dar noi uităm să ne bucurăm de lucrurile simple şi evidente. Dacă ştii să iubeşti, ştii să trăieşti, eşti sănătos şi poţi face orice. Nu uita, să vrei!

Uneori cred că filmele SF, cele bune, sunt făcute ca să ne pregătească aşa încet pentru viitor.

Poţi citi cărţi întregi despre cum e să simţi plăcere, dacă nu o simţi pe pielea ta, tot degeaba.

Mereu m-am întrebat şi m-am contrazis cu alţii, dacă proştii sunt mai fericiţi. Ei bine, la ce mă gândesc acum, e că nu sunt fericiţi, oamenii inteligenţi pot simţii mai tare nefericirea.

Noi oamenii ne comportăm asemenea animalelor pentru că şi noi la fel ca acestea, căutam nevoia de hrană, nevoia de adăpost şi nevoia de căldură. Am ajuns să trăim după reguli şi cu toate că ne considerăm superiori suntem foarte fragili. Ne îmbolnăvim ușor, ne vindecăm greu, ne supărăm repede, dar ne bucurăm tot mai puţin.

Oricare dintre noi, dacă ne-am opri puţin şi am medita la lucrurile simple din viață, ne-am da seama că în mod sigur, există ceva mult mai subtil decât ceea ce vedem.

Priviţi armonia dintre apă, foc, vânt, pământ şi vid. Oricât de mult s-ar chinui chimiştii, fizicienii şi nu numai, tot n-ar putea să descopere adevărata esenţă a acestor cinci elemente.

*************************

Atâta timp cât suntem în viață, consider că avem datoria de a ne pune întrebări, de a gândi dincolo de existența efemeră. Gânduri și întrebări voi avea mereu. La unele poate nu voi găsi un răspuns niciodată, sau ca să fiu sincer, unul care să mă mulţumească, însă asta nu mă va opri vreodată!