Fericire în doi

18.06.2017

Adu-ți aminte de ultima dată când ai fost fericit/ă cu adevărat! Ai fost singur?

În doi fiecare e mai frumos și mai bun.

Ce vezi dimineața când te trezești? O pernă goală sau chipul ființei care își odihnește trupul alături de al tău? Demențial... să-ți șoptească cineva: Noapte bună dragostea mea!

Păi într-o relație amândoi trebuie să muncească băi nene!

Crezi că o să întâlnești fericirea și tu nu mai trebuie să faci nimic pentru asta? Nu, nu o să se întâmple așa ceva niciodată! Pentru fericire e nevoie de curaj și determinare, pentru a reuși să treci de toate obstacolele de la început!

O să simți că ești fericit atunci când întâlnești o persoană în fața căreia te deschizi fără nicio temere, fără să-ți mai fie frică că te vei pierde pe tine. Dimpotrivă, alături de persoana potrivită, care să te accepte pentru ceea ce ești, dintr-o dată devii mai bun, mai încrezător în tine, în adevărata profunzime a încrederii de sine, pentru că de cele mai multe ori, atât bărbatul cât și femeia falsifică puțin încrederea în sine, în speranța că va place celuilalt. Cunoașterea și încrederea în sine contează foarte mult, și nu cred că vei spune sau vei întâlni pe cineva care să zică: "nu am încredere în mine, dar vreau să te cunosc mai bine și sper totuși să mă placi". De fapt, atunci când suntem fericiți și atunci când iubim, pur și simplu iubim faptul că putem avea încredere în cineva, că ne putem deschide sufletul fără a mai fi judecați. Poate de asta la faza de început, multe relații eșuează, pentru că se taxează foarte aspru pentru fiecare mică greșeala pe care au făcut-o, chiar dacă în restul timpului totul a fost frumos. Cineva mi-a spus odată: "V., nu oricine greșește trebuie taxat!". Cei care ajung să fie fericiți în doi, au trecut de mult de faza asta prea radicală a judecații și a taxării, și au ajuns să se înțeleagă, respecte, și sprijine reciproc!

Realizezi cât de fericit ești cu cineva, atunci când chiar nu mai contează unde călătorești sau unde îți bei cafeaua, dacă lângă tine e persoana potrivită, căci prezența ei e doar ceea ce contează, restul e doar context și decor pe scena vieții! Pentru mine e important cu cine îmi beau cafeaua, și nu unde, căci chiar dacă o bei în cea mai scumpă cafenea, aroma ei pălește în fața unui suflet rece ce miroase a indiferență și monotonie. Dar ce frumos e atunci când cu fiecare sorbire a acestei licori, realizezi că și persoana de lângă tine te soarbe din priviri, îți zâmbește și inspiră dulcea și îmbătătoarea mireasmă a dragostei! Deodată cu tine, într-un dans al sentimentelor netulburate și tihnite.

Nu vreau să mă înțelegi greșit, și mie îmi plac mult locurile frumoase, romantice cu atmosfera primitoare, dar aș pune pe primul loc persoana de alături.

Poți să mergi în cel mai exotic loc de pe pământ, dacă nu ai cu cine să împărtășești experiență trăită, totul nu valorează decât niște imagini. Dar dacă lângă tine e persoana dragă, acestor imagini li se adaugă emoții și sentimente, și priviri seducătoare, care te vor însoți toată viața.

Pe tine te privește, ție îți zâmbește, pe tine te ia de braț și pășiți amândoi încrezători în neantul necunoașterii puternici și temerari, căci dragostea ce v-o purtați va mângâia și vindeca orice zgârietură a încercărilor vieții!

Ești fericit și atunci când depui energie în a descoperi persoana de lângă tine. Cei care doar vad o fată faină și vor imediat să fie cu ea, pur și simplu doar își pun în acțiune instinctul primar. Ca să fii fericit în profunzime, într-o relație, ajungi să-ți facă plăcere să dăruiești, să te implici, să dai tu de la tine fără a te mai gândi cine dă mai mult. Pur și simplu te face fericit faptul că vezi persoana de lângă tine fericită!

  • Poate nici nu știi cum să iubești, poate te temi, dar vine, te ia de mână și-ți șoptește:

  • - e în regulă, de acum suntem împreună, suntem doi, unul pentru altul!

Chiar dacă drogul dragostei se spune că trece după un timp, concomitent, se formează ceva mai frumos și mai durabil: FERICIREA ÎN DOI! Respectul, încrederea, admirația, provocarea, umorul, acceptarea, tandrețea, afecțiunea, pasiunea, toate aceste reprezintă fundamente serioase pe care se bazează fericirea.

Pasiunea pentru fericirea alături de o persoană faină, poate dura o viață întreagă, căci ea este alimentată de amândoi, și nimic nu v-a putea s-o stingă! Atunci când doi oameni vorbesc de pasiunea dintre ei, nu cred că ea este numai de-o parte! Ci amândoi o antrenează și o cultivă. Și la fel ca orice alt lucru pentru care te antrenezi în viață, ajunge să-ți placă și mai mult și mai mult, până devii cel mai bun la asta!

Un sentiment euforic se naște atunci când reciți poezia ta preferată persoanei dragi.

În doi, lucrurile devin mai frumoase și capătă o altă conotație. Masculinul nu e masculin, dacă nu are feminitatea lângă el, tot așa și viceversa. Pentru cei care sunt de părere că e mai bine să fi singur: nu vă mai mințiți!

Oare de ce ești așa de fericit când strângi pe cineva drag în brațe?

În doi:

  • - Se respectă pasiunile fiecăruia.

  • - Fiecare devine mai răbdător cu celălalt și învață să comunice și să se exprime. Chiar există comunicare, nu doar presupuneri!

  • - Fericirea se clădește pe valori comune, pe sentimente și pe emoții, nu pe lucruri materiale. Partea materială se poate construi și împreună. Nu mai sunt vremurile când doar bărbatul aducea vânatul acasă și femeia doar gătea și avea grijă de copii. Amândoi aveți acum responsabilități comune!

  • - Se nasc mai mulți.

  • - Totul e mult mai ușor!

Ioiii... da' ce faină îi mândruța care îi iubită!

Legământul ce se leagă între două persoane care se fac fericite una pe cealaltă depășește cu mult înțelegerea noastră comună, și nimeni nu are dreptul să judece de ce se iubesc doi oameni! Nimeni!

Ia-mă de mână și urmează-mă! Lumea și dragostea de abia așteaptă să fie descoperite!

Fericirea se împărtășește!