Despre femei

09.08.2017

În ultimul articol spuneam că o să urmeze ceva ca un duș rece. Ei bine, am hotărât să scriu două articole care probabil o să zguduie/supere pe unii. Primul este despre femei, le acord lor această prioritate, iar următorul va fi despre bărbați.

Dragele mele, sper să nu vă supărați pe mine, prea tare. Știu, adevărul doare! :)

Ca bărbat vrei să cucerești o fată, și încerci să-i arăți cât de bun ești, dar ele fiind cele care selectează uneori ajungi să faci lucruri mărețe pentru cineva care nu merită sau nu știe să aprecieze, așa că se pune întrebarea măreață, cum îți dai seama că merită?

De cele mai multe ori, bărbații cred că ei fac primul pas, însă nu e așa. Femeia e cea care face primul pas, în sensul că dacă ea nu îți transmite anumite informații mai subtile uneori, că te place, rar se întâmplă ca un bărbat să meargă la o fată și să-i spună: Ceau! Te-am văzut pe aici, îmi place cum arăți și aș vrea să văd dacă îmi doresc să te cunosc mai mult și dacă și ție îți va plăcea ce găsești la mine.

În majoritatea cazurilor, bărbatul caută și tot caută, și la un moment dat apare o fată care îi întoarce și ea privirea și îi arată că ar fi interesată de el. Bărbatul a tot căutat, a dat de prima femeie care a văzut ceva interesant la el și ajung să fie împreună. Vor fi cei doi fericiți? Nu cred.

Problema e că de cele mai multe ori, dăm chix în alegeri, și în căutări (noi bărbații) pentru că vedem o fată faină și îi atribuim toate calitățile pozitive de pe lume, că mai apoi să ne dăm seama că totuși dragostea trece și prin stomac și chiar dacă o ciupercă arată fain, nu înseamnă ca e și comestibilă. Știu fetelor, o să mă urâți acum pentru metafora folosită, însă unele chiar reușiți să ucideți tot ce e masculin într-un bărbat. Îmi amintesc acum de o seară în Timișoara, când alături de un prieten eram pe o terasă și am invitat un aurolac la bere cu noi (eram studenți, dornici de cunoaștere și înțelepciune :) ). Pe lângă alte cele, ce m-a șocat a fost decizia pentru care a ajuns aurolac: mama lui. Știu, asta nu e o scuză, dar el povestea cum mama sa a băgat doi bărbați în mormânt, și el nu vrea să fie al treilea, așa că a ales să fugă de acasă și să trăiască pe străzi. Îmi vine în minte o expresie auzită într-un interviu la TV: ,,uneori ne supărăm așa de tare încât facem greșeli enorme" - mare înțelept tipul care a spus-o. Mi-a mai rămas întipărită în minte o expresie din acea noapte din Timișoara, când l-am întrebat pe aurolac ce-și dorește de la viață și mi-a răspuns: ,,un nou început". (pe unii o să-i deranjeze cuvântul aurolac, însă chiar nu știu ce alt cuvânt să folosesc).

Nicio relație în care bărbatul a vânat și a cucerit o femeie care se lasă greu nu a ținut. Toate relațiile de durată în care cei doi se iubesc s-au născut din faptul că doi oameni au aflat unul de existența altuia, au vorbit ca doi oameni normali, fără fițe, fără a părea altfel decât sunt, și astfel și-au dat seama că le place de felul lor de a fi unul altuia. Dacă tu ești femeie și te crezi mai interesantă ca făcând pe inabordabila, chiar dacă un bărbat adevărat, cu potențial și pe treaba lui, își pune în minte să te cucerească că așa vrei tu, să fii cucerită ca o redută, să curgă nervi și alte cele, în loc să curgă dragoste și iubire, ghici ce o să se întâmple după ce vei fi cucerită? În cazul în care bărbatul chiar își pune mintea și energia și te "cucerește", după un timp, își va da seama că totul a fost doar o chestie de fațadă la tine. Cât timp crezi că va dura până va găsi o femeie normală, frumoasă, inteligentă care înțelege că atunci când întâlnești un om fain, nu stai să-l chinui că ai tu complexe și probleme de ordin interior? Unele nu au complexe, însă să zicem că au ghinion când trebuie să gândească, și no, atrag și bărbați pe măsură.

Dar dacă te consideri ca o cetate care trebuie cucerită (da, am folosit ,,trebuie", pentru a descrie rigiditatea unora), probabil ai și tu dreptate: mintea și sufletul îți sunt de piatră, bolovani, de-a dreptul! :)

Și crede-mă că nu vrei să îți petreci tot restul vieții lângă cineva pentru care sentimentele sunt doar un joc. O să te facă să te pierzi pe tine, la fel cum s-a pierdut și ea de multe ori, dar mereu a putut să continue pentru că unii bărbați i-au tot dat credite degeaba doar pentru că arată fain.

În multe cazuri când am întrebat diverse pe cei care se iubesc cu adevărat am primis un răspuns de genul: ne-am cunoscut, ne-am plăcut, și de atunci am rămas tot timpul împreună. Simplu, fără drame și prostii.

Atât un bărbat normal cât și o femeie normală caută înțelegere, iubire, atașament, încredere, provocare, umor, respect... păi dacă tu ca și femeie crezi că faci pe interesanta că vrei să pari greu de cucerit, păi ce încredere poate să aibe bărbatul în tine? Crezi că va fi curios să-ți cunoască sufletul și să se conecteze cu tine? Nu, în niciun caz. O să te vrea fizic și atât! Și apoi se mai miră unele femei, la o anumită vârstă, vai, că pe mine nu mă iubește nimeni, nu am noroc în dragoste. Serios?

De ce aș investi timp, energie, dragoste doar pentru ceva fals? Credeți că bărbații nu au emoții și sentimente? Avem, poate că le arătăm altfel, însă ca și intensitate cred că le trăim la fel. Și bărbatul și femeia cred că trăiesc atât dragostea cât și durerea în mod egal (nu cred că ar trebui sa existe grad de comparație pentru cele doua - durerea e durere, punct), numai că în prostia noastră egoistă, uneori afirmăm că fiecare dintre noi, în parte, iubește sau suferă mai tare decât oricine altcineva, și ne considerăm neînțeleși. Nu înțeleg de ce dacă îti place de cineva și vrei să-l cunoști și mai bine, și simți că ți-ar plăcea să petreci și mai mult timp cu el, totuși alegi să amâni momentul/momentele? De ce unii au impresia că trăim 1000 de ani? De ce? Gândește-te că nu ți-au mai rămas mulți ani din viață, ani în care să iubești. Cât vrei să mai aștepți clipa perfectă? Oricum știi că ea nu o să vină niciodată, căci tot ceea ce contează e clipa de acum, în care alegi să faci ceva, să trăiești cu adevărat. Ce e în mintea ta? A, o să fiu fericit peste 3 luni când o să-l accept în viața mea, până atunci îl las să se chinuie, ca să mă cucerească. Pai și până atunci stați amândoi nefericiți?

Nu zic că misterul nu e bun și totul trebuie dezvăluit din prima, însa de cele mai multe ori ne complicăm viața degeaba. Da, e fain să simți și să anticipezi plăcerea și dorința, treptat, însă când ea doar te tachinează și se joacă cu nervii tai, nu mai devine nimic plăcut, ci dimpotrivă.

Dacă ai măcar un dram de înțelepciune lasă locul alteia care știe să-l prețuiască mai bine. Iar dacă tu crezi că un bărbat adevărat va sta singur timp de câteva luni în care tu te crezi specială făcând pe inabordabila te înșeli!

Acuma nu zic că femeia ar trebui să facă primul pas și să sară pe el. Nu, e de datoria bărbatului să ia inițiativă, și vă înțeleg că uneori testați să vedeți că aveți lângă voi un bărbat adevărat, însă dacă vă place de un bărbat, păi dați-i și voi de înțeles asta, arătați-i că păreți interesate de el, de soarta lui, fiți și voi mai curioase, căci într-o relație dacă doar unul e curios și altul stă, aia nu e relație, aia nu e dragoste. Sunt doar doi oameni împreună pentru un viitor divorț.

Dacă noi doi ne-am cunoaște și te-aș plăcea, și aș vrea să te sărut, iar tu amâni momentul acesta foarte mult, pur și simplu nu-mi mai pari deloc interesantă. Te-aș aprecia, îndrăgi și mai tare, dacă da, am flirta, ne-am amuza, uneori chiar am amâna voit momentul pur și simplu jucându-ne reciproc. Te-aș considera mai inteligentă și mai feminina, pentru că aș ști că ești conștientă de tine și de dorințele tale. Păi numa o femeie care nu știe ce vrea, numai ea e în stare să amâne clipele de fericire și de beatitudine!

Din păcate, foarte multe femei fac greșeala de a generaliza și de a trece totul prin prisma experiențelor din trecut, astfel ajung să catalogheze folosind clișeul: ,,toți bărbații sunt porci". Știți probabil răspunsul, tot un clișeu: ,,i-ai încercat tu pe toți?" Și asta se întâmpla deoarece fiind prea superficiale și căzând pradă presiunii părinților/societății, că sunt singure, că nu au fost în stare să "pună mâna" pe un bărbat, aleg să se mulțumească cu puțin. Nu fetelor, majoritatea meritați ceva care să vă facă fericite și pe cineva pe care să-l faceți fericit cu personalitatea voastră, restul, de ajutor specializat.

Discutam la un moment dat cu cineva din cadrul MAI, și îmi spunea că e șocat cum de uneori intervenea în forță datorită violenței domestice, bărbatul își bătea soția, iar după aceea soția anula plângerea și se întorcea tot la soț/amant/concubin. Fetelor, să știți că există viață și după despărțire/divorț! Cât despre bărbații, pardon maimuțele care își bat partenerele: de ce ești așa de laș și ai lovi o ființă care nu se poate apăra, și pe care poate odată ai iubit-o sau care încă te iubește? (apropo, mi se pare tare șod cuvântul ăsta, concubin, nu știu cine l-o inventat :) ).

Unele fete/femei, încă mai cad pradă mentalității eronate a părinților care distrug pur și simplu viitorul odraslelor. Părinții, având o mare influență de decizie, vor interzice anumite iubiri, deoarece lor li se par dezavantajoase. Păi dacă în anul 2017 încă mai considerăm și interpretăm iubirea ca fiind avantajoasă sau nu pentru familie/moșie, înseamnă că n-avem minte și nu evoluăm. Banii, azi pot să fie o grămadă, iar mâine deloc, însa ce rămâne și persistă e dragostea, sentimentul de respect, admirație, prețuire sufletească, știți lucruri pe care cei materialiști oricum nu le vor înțelege, dar doar având toate acestea poți sa fii fericit cu adevărat. Ce pot să zic, să se îmbrățișeze și să se sărute cu banii, niște bucăți de hârtie pe care le poți rupe în două și care valorează atât cât permiți tu să valoreze. Poate o să fiu catalogat prea idealist aici, însă nu-mi pasă, știu că în evoluția nostră idealurile și dragostea au făcut posibilă înălțarea și dezvoltarea noastră ca și ființe umane. Și mereu va fi așa, pentru că banii sunt doar un accesoriu suplimentar.

Niciodată nu mi-a plăcut categorisirea oamenilor, deoarece consider că suntem mult prea complecși ca și ființe umane, însă tocmai complexitatea aceasta face ca uneori să ne diferențiem unii de alții prin niște interpretări interne a realității în care trăim. Astfel ne creăm o imagine a lumii și apoi ca totul să aibe sens cu interpretarea noastră, ne comportăm ca atare, sau viceversa. Mai jos, câteva tipologii de femei, corelate cu interpretarea exterioară.

#Femeia super geloasă.

Dacă crezi că făcând crize de gelozie o să păstrezi un bărbat lângă tine te înșeli. Numai o femeie slabă și neîncrezătoare în ea va fi mereu geloasă și pe vânzătoare de la florăria de unde îi cumpără ei flori.

Viața alături de o astfel de femeie va fi una epuizantă, mereu te va face să pierzi energie în a arăta că nu te interesează alte femei ci doar pe ea, pe cea de lângă tine, însă din nefericire niciodată nu o să fie de ajuns, pentru că în mintea ei, mereu va exista o altă potențială rivală, și ea te va consuma încet și sigur. O femeie super geloasă nu va putea avea o relație bazată pe dragoste adevărată până nu-și rezolvă ea însăși problemele. Și crede-mă nu e de datoria ta ca bărbat să i le rezolvi, ar trebui să fii prea bun în psihologie să poți să faci asta. Și psihologul unei femei nu poate să fie și bărbatul acesteia.

#Femeia minorosiță.

Un gen de femei care îmi displac la culme. Se afișează ca fiind cele mai cuminți, cele mai iubitoare soții, dar au amanți peste amanți. Trec foarte ușor de la o personalitate la alta, și asta le face foarte greu de distins. Ajung să te păcălească așa de ușor pentru că adoptând personalitatea de fată cuminte îți vine imposibil să crezi că mai există și o altă personalitate în ea, total diferită. De obicei, aceste femei își găsesc câte un bărbat pentru fiecare personalitate pe care o au. Se vor juca cu tine și în așa fel încât nici nu vei ști că ești o victimă. Nu am nicio problemă cu femeile care își acceptă firea și felul de a fi și au înțeles că nu pot avea numai un partener, însă mi s-ar părea corect să-i spună și lui, pentru ca prostul să nu se îndrăgostească degeaba de ele.

#Femeia materialistă.

Femeia de acest gen, este mai inteligentă, știe să-ți intre pe sub piele, să se facă plăcută și mai ales să te facă pe tine să-ți pierzi mințile pentru ea, ca în final, să obțină ceea ce-și dorește (și nu e vorba de dragoste). E versată și va ști să joace așa de bine teatru, încât la început o să te consideri cel mai norocos și iubit bărbat din lume. Va pune un mare preț pe corpul ei fiindcă ăsta e singurul ei atu, și probabil știe că trebuie să profite de asta la maximum, atâta timp cât mai e tânără. Pentru ea cuvântul dragoste va fi mereu despre lucruri, și nu despre sentimente.

#Femeia iubitoare.

Ea este femeia pe care trebuie să o cauți în acestă lume. Ea e sufletul care are nevoie de tine, de mângâierea și ocrotirea ta, și cea care alături de bărbatul potrivit își poate manifesta feminitatea, senzualitatea, bunătatea, gingășia, frumusețea, blândețea. Ea este femeia pe care o cauți că să fie mamă pentru copii tăi. Ea este cea pe care o onorezi dându-i numele tău.

Alături de ea, fiecare clipă din viața este frumoasă. Îți dorești să-i împărtășești tot ce ai pe suflet, și îți face placere să o asculți și să te trezești cu ea în brațe dimineața. Chiar și fără machiaj și chiar și la o vârstă mult înaintată ea este persoana căruia îi cauți privirea, și cea care va da un sens vieții tale!

O astfel de femeie va înțelege (accepta) natura ta bărbătească, te va încuraja și admira atunci când vei avea nevoie, și nu te va critica. Va ști să aibe încredere în tine și în iubirea ce i-o porți. Va fi ascultătoare și totodată va putea să fie cea mai bună confidentă a ta. Împreună veți putea lua cele mai bune decizii pentru amândoi deoarece va ști să gândească și o va face prin prisma fericirii voastre, a amândurora.

Apreciaz-o, iubește-o și arată-i mereu cât de norocos te consideri că ai întâlnit-o și că o ai ca și partener de drum în acestă viață!

Uneori, ea are nevoie de încurajări pentru a merge mai departe. Dai-le și arată-i că o înțelegi ascultând-o fără să o critici și crede-mă te va răsplăti pentru asta!

Unei femei iubitoare nu-i este teamă să-și arate emoțiile și să-și exprime sentimentele.

O femeie care iubește cu adevărat îți va putea să fie și prietenă, va înțelege că bărbații sunt doar diferiți de femei, și nicidecum de pe planete diferite, nu va fi cicălitoare și poate să fie muza ta, să dea un sens propriu dragostei și să te facă să-ți dorești să îmbătrânești alături de ea, de sufletul ei.

Uai, cam multe calități am scris eu aici încercând să descriu o femeie plăcută, și probabil deja vă întrebați dacă chiar există astfel de persoane pe lumea asta. Daaa!

O să te întrebi probabil cum de mi-am permis să fac categorisirile de mai sus. Atunci când ești un curios al psihicului și al minții umane, începi să observi lucruri poate neinteresante pentru alții, și totodată te interesează mult mai mult introspecția și analiza proprie a firii tale, și mai ales analiza interacțiunilor dintre oameni. Așadar, îmi voi permite să scriu în continuare propriile observații, chiar dacă nu am făcut facultatea de psihologie, și între noi fie vorba, am cunoscut multe persoane atât în Timișoara cât și în București, care au făcut facultatea de psihologie, din doua motive: fie să se regăsească și să se înțeleagă pe ei înșiși, fie să ajute pe cineva. E greu să fi un bun psiholog, pentru că asta necesită spirit altruist, empatie și totodată putere de detașare foarte mare. Dacă la finalul zilei ești încărcat emoțional cu energiile/emoțiile negative de peste zi, e greu să mai duci o viață normală. Bine, mă opresc aici că iară sar de la un subiect la altul, și în acest articol vorbeam despre femei. Apropo, mi s-a tot spus că în articole sar mereu de la o idee la alta. Păi încerc să fiu cât mai direct și să prezint cât mai multe idei importante în cât mai puține rânduri, astfel încât articolele să nu depășească 3-4 pagini.

Femeia iubitoare are nevoie de un bărbat pe măsura. Unul care să-i ofere încredere, stabilitate, dragoste și afecțiune!

Un sfat pentru femei: fiți voi înșivă, fără să vă pese de ceea ce spun cei din jur, oricum majoritatea nu se plac nici pe ei înșiși, și nici nu știu ce-și doresc de la viață, așadar, fiți voi, fiți originale, faceți ce vă place, ce vă spune inima, fiți feminine și fiți de treabă! Ador femeile care știu ce vor și știu cum să sugereze asta astfel încât bărbatul să ia inițiativă.

În următorul articol voi vorbi despre bărbați, sau umbra lor.

Numai bine!