Despre bărbați

22.08.2017

În ultimul articol vorbeam despre femei, acum a venit rândul bărbaților. :)

Eram într-un hipermarket la rând. În fața mea un cuplu. El bandajat la o mână stătea. Femeia de lângă el (femeia lui) ridica bidoanele de apă și tot ce mai cumpăraseră de prin magazin și le punea pe banda rulantă ca să fie scanate de casieră. Repet, bărbatul doar stătea. Mă uit și zic în mintea mea: no ce treabă, are și el o mână lovită și e tratat ca un prinț. La care casiera dă lovitura de grație (tipa, casiera era chiar draguță, tinerică, aranjată decent, frumoasă aș putea spune): vai, am și eu pe soțul meu acasă, e așa de gras, dar e așa de scump. Nici el nu poate ridica nimic, dar e așa adorabil. Am rămas blocat.

Oare atât a mai rămas din bărbăție? Femei care trebuie să facă ele pe bărbatul?

O femeie are nevoie de un bărbat pe măsura, nu de un copil pe care să-l crească. Cum vrei să poată să-și exprime dragostea adevărată, feminitatea, senzualitatea și tot ceea ce o face femeie, dacă tu te comporți ca un copil și încă mai ești băiatul lui mama, chiar dacă ai trecut de 30 de ani? Și apropo, știu că trăim vremuri grele, însă dacă și după 30 de ani încă continui să stai cu părinții, asta deja spune ceva despre tine, și despre cât de mult poți să ai grijă de femeia de lângă tine!

Ca bărbat vine o vreme când chiar trebuie să fii responsabil și să-ți asumi fiecare greșeală!

Încerci să o impresionezi cu mașina/casa/funcția ta, dar gândește-te că mereu va fi altcineva care va avea o mașină mai puternică, o casă mai mare sau o funcție mai înaltă. Ea nu o să fie interesată de cât de bun ești tu ca și programator sau ce campion mondial ești la șah, ci o interesează cum o faci să se simtă. Se poate deschide în preajma ta? Mulți profită de statutul sau profesia pe care o au pentru a le arăta altora ce tari sunt ei, însă fără profesie, sunt nimic.

Poate să se simtă în siguranță și să-și exprime natura feminină cu toate capriciile ei? Oare o să o sprijini, ajuți atunci când are nevoie sau doar ești acolo ca și o marionetă acuzând-o pentru simplul și minunatul fapt că e femeie?

Multe din automatismele pe care și le dezvoltă femeile din ziua de azi, e datorită purtării de golan a multor bărbați.

Mă deranjează mult faptul că se discută enorm despre superioritatea dintre sexe. Nu există așa ceva! Suntem doar diferiți, fiecare cu atributele sexului său. Nu aș merge niciodată într-o țară în care femeia nu are aceleași drepturi ca și bărbatul. Păi ce respect și încredere vrei să mai am în tine dacă tu nu ești în stare să respecți un seamăn de-al tău?

Orice femeie vrea să fie sedusă de un bărbat care știe ce vrea și care chiar își dorește să facă femeia fericită! O femeie are nevoie să fie apreciată pentru ceea ce face, ea are nevoie să fie ascultată, fără să vii cu soluții, iar pentru a se dedica, are nevoie să o stimulezi emoțional.

Unui bărbat adevărat nu-i este jenă de natura sa masculină, însă nu este nici vulgar. Totodată este o mare diferență între a fi agresiv și a fi dominant!

Cum poți să te numești bărbat, dacă ești genul care în loc de o ieșire cu o fată, preferi să stai și să te joci la calculator? Sau te epilezi pe picioare? Serios? Sunt câte unii care tăt tăt tăt tremură (expresie din Ardeal :) ) dacă pune mâna o femeie pe ei.

Unii bărbați cu atitudinea pe care o au, bulversează foarte mult femeile. Știi, în natură trebuie să existe un echilibru, dintotdeauna a fost așa, și astea sunt legi universale pe care nu poți să vii tu cu prostia ta și sa le sodomizezi. O sa mă refer mai departe la homosexuali, și îndrăznesc să afirm, că dacă ești bolnav și suferi de devieri de personalitate, și preferințe sexuale, te rog nu urla în gura mare și nu încerca să faci un exemplu pozitiv din asta. Care e legea naturii? Ca un bărbat să fie cu o femeie!

Deoarece nu mai trăim perioada în care să arăți că ești bărbat trebuie să te bați cu alții, și deoarece faptul că avem mai mult testosteron nu înseamnă că trebuie să fim mai brutali și mai violenți, consider că noțiunea de a fi un bărbat adevărat s-a schimbat. Ce înseamnă după mine să fii un bărbat adevărat în ziua de azi:

  • să știi care e rostul/țelul tău în viață
  • să poți să fii un om de cuvânt și de încredere
  • să încurajezi mereu oamenii să fie mai buni și să dai exemple pozitive. În aceeași măsură să nu tolerezi un comportament neadecvat a celor din jur. Atunci când nu tolerezi un comportament neadecvat, chiar nu trebuie să cauți să te justifici!
  • să nu fi superficial si indiferent
  • să ai încredere în tine, și să trăiești după niște valori pe care să le respecți și pe care să le cauți și la cei din jurul tău
  • să fii curajos
  • să fii un tată demn, și să-ți respecți soția!
  • să ai principii!

Și femeia care își iubește bărbatul, îl va onora, și nu-i va întina niciodată demnitatea acestuia.

,,Dacă iubești privilegiile deasupra principiilor, în curând le vei pierde pe ambele.'' Dwight D. Eisenhower

Inevitabil, vorbind despre bărbați, trebuie să aduc în discuție cuvântul ,,disciplină''. Stă în natura ta de bărbat să-ți disciplinezi mintea, trupul și spiritul, pentru că ai nevoie de toate cele trei pentru a te conecta cu o femeie adevărată și pentru a o face demnă de a fi cu tine și de a avea copii împreună!

Există câte unii care îndrăgesc alcoolul mai mult decât ar trebui, iar apoi ajung să comită tot felul de fapte, în urma cărora dau vina pe băutură. Eu sunt de părere și chiar cred mult când afirm că ceea ce face o persoană atunci când e beat, e ceea ce stă ascuns în subconștientul său. Faptul că atunci când un bărbat bea, se schimbă radical, asta trebuie să-ți dea de gândit. Și că tot vorbim de excese, îmi vine în minte acum, cum mereu de sărbători, aud pe la știri că unii au mâncat atât de mult încât au ajuns la spital! Păi cât poți să fii de animal, încât să nu realizezi că atâta mâncare nu-ți face bine?

Am întrebat mai multe fete/femei, să-mi spună părerea lor despre bărbați sau ce așteptări au de la bărbatul potrivit. Ce am primit îmi confirmă faptul că femeile nu știu ce vor de la un bărbat până când nu îl întâlnesc.

De curând am învățat ceva foarte prețios: dacă tu ca bărbat nu poți să ai încredere în tine, cum poate o femeie vulnerabilă să aibe?

În societatea în care trăim, un bărbat adevărat e chiar mai greu de găsit decât o femeie frumoasă!

Trebuie să ai mereu în minte faza că dacă realitatea ta nu e puternică, cum poți atrage pe altcineva în ea?

Femeia își consumă, acceptă, înțelege durerea, pe când bărbatul chiar dacă o conștientizează, o ascunde pentru a nu părea slab. Însă ceea ce ascunzi și nu spui pe față, mai devreme sau mai târziu va ieși la lumină. Din această cauză de cele mai multe ori bărbații se trezesc mai greu când vine vorba de a face ceea ce trebuie într-o relație, iar apoi după o despărțire, le ia mult mai mult timp să realizeze ce au pierdut! Cât de fericiți am fi dacă am conștientiza lucrul acesta mai devreme!

Așa cum am descris în articolul precedent, ,,Despre femei'', tot așa tind să cred că există câteva tipologii și ale bărbaților, cum ar fi:

#Bărbatul infidel. Acest tip de bărbat nu se va putea abține să nu înșele, fiindcă îl ajută mereu trupul cu care a fost înzestrat de natură, puțina inteligență pe care o folosește totuși în scopuri manipulatoare. Lângă un astfel de bărbat, o femeie se va simți mereu doar un simplu obiect, și ceea ce crede ea ca e iubire, nu e nici măcar pasiune, e obsesia bărbatului pentru a poseda!

#Bărbatul mămos.

Acest tip de bărbat va fi mereu ,,fidel" mamei sale. Fiind mereu atașat de ea, orice s-ar întâmpla, va face orice ca să nu o supere, și îi va urma mereu direcțiile. Este un bărbat periculos, mai ales dacă îți dorești copii cu el, pentru ca nu o să poată să fie un tată iubitor și un exemplu de bărbat. Nu are cum, nu știe, el e însuși un copil! Țelul lui e să facă pe plac femeilor, uneori rigid în gândire, și de multe ori intențiile sale sunt schimbătoare pentru că mereu se va da o luptă în mintea lui, legată de femeia de lângă el, și intențiile mamei sale. Dacă ajunge să se ,,despartă'' de mama sa, poate să ajungă în situația când de fapt doar o substituie în altă femeie, și astfel poate ajunge să fie cu o persoană mult mai în vârstă decât el.

#Bărbatul agresiv. Cuvântul ,,agresiv" cred că spune totul. Bărbatul acesta are nevoie de ajutor specializat.

#Bărbatul familist.

Acest bărbat este cel care odată ajuns la maturizarea deplină, datorită dorinței interioare de a se crede demn de a avea o familie are parte uneori, de procese lungi și istovitoare, uneori chiar de solitudine, în care chiar își dorește să se regăsească și să fie sigur de ce-i cel mai bun pentru el, și devine încrezător că în sfârșit poate să iubească necondiționat, și poate avea și susține o familie.

Femeia caută stabilitatea, siguranța, susținerea unui bărbat care să nu o dezamăgească!

Dacă ai ajuns să descoperi/cunoști un bărbat de acest gen în viața ta de femeie, depune tot efortul necesar pentru a nu-l pierde, și îți garantez că în timp tot efortul va fi răsplătit iar fericirea împreună cu el durează toată viața și dincolo de ea!

De ce scriu toate astea? Pentru că atunci când vine vorba de o relație cu o femeie, ca bărbat, de multe ori trebuie să repari ceea ce a stricat cel de dinaintea ta. Și mă refer aici la inimi frânte, neîncredere că mai există sentimente pure și iubire adevărată, și poate chiar și faptul că femeia respectivă merită tot ce-i mai bun în viață. De asta în multe cazuri, unele femei se complac în situația că nu merită ceva bun, pentru că mulți bărbați au arătat că nu sunt suficienți de maturi, curioși, responsabili ca să înțeleagă, cunoască, respecte și adora ființa minunată de lângă ei.

Dacă totuși te desparți de o femeie, e de datoria ta ca bărbat să o lași mai bună!

Am lăsat ego-ul să mă facă nefericit și tocmai prin aceasta am cauzat poate și nefericirea altora. A spune și a recunoaște că am greșit e prea puțin!

Uneori te trezești mai greu că să realizezi ce-ți dorești pentru toată viața însă mai bine mai târziu decât niciodată, pentru că trezirea asta te face să lupți pentru fericirea care te așteaptă în acestă viață! Fericirea ta și a persoanei pe care o iubești!

Dacă ești femeie, sfatul meu e să cauți bărbatul a cărei fire se potrivește cel mai tare cu felul tău de a fi!

Tot ce pot face acum e să te sărut prin cuvinte!